Author Topic: Osnovna pravila Shelby RolePlay servera.  (Read 92 times)

Micheal_Freeman

• Super Moderator
  • Newbie
  • *
  • [b]☮₱ε₳₵ε☮[/b]
    • View Profile
Osnovna pravila Shelby RolePlay servera.
« on: May 05, 2012, 12:14:08 pm »
RolePlay

OOC i IC chat

• Pravila za OOC i IC chat
  • Pravila pisanja Oglasa (poznatije kao AD) - Svaki oglas mora biti gramatički ispravno napisan i nesmije sadr?avati bilo kakvu OOC vijest, komentar, poruku i sl. Zabranjeno je postavljati pitanja u oglase npr. Prodaje li tko kuću?. Ovaj AD ispravno se treba ovako napisati Kupujem kuću, nudim do 100 000$, zainteresirani javite se na broj telefona. Zabranjeno je stavljanje smajlica u oglase npr. Kupujem kucu, mogu dati samo 50 000$ lol. Zabranjeno je stavljenje ilegalnih oglasa npr. Kupujem oruzje ili Prodajem drogu i sl. Svaki igrač mora po?tovati ova pravila, uprotivnom biti ce kickan sa servera ili čak će dobit opomenu (warn)
  • Pravila pisanja vijesti (poznatije kao /news) - Svaki novinar du?an je pisati gramatički ispravne vijesti i vijesti koje u sebi sadr?avaju opise događanja na serveru. Svaki OOC u vijestima biti će ka?njen kickom. Bude li se ponavljalo korisnik ce dobit opomenu
  • Spamanje u chatovima - Ovo je strogo zabranjeno i biti ćete kickani sa servera, ukoliko se bude ponavljalo dobivat ćete opomenu ili čak i ban[/b]
  • Pravila pisanja /me chata - me chat opisuje radnje koje va? lik radi npr. /me ulazi u prostoriju, /me pali cigaru, /me razbija bravu od auto i pali ga na zice. Zabranjeno je pisanje OOC radnji u me chat i isto tako zabranjeno je kori?tenje smajlića u me chat
Server

• Odnos prema drugim igračima - Svaki igrač du?an je iskazati po?tivanje prema drugim igračima. Ako vam ne?to smeta u vezi toga korisnika obratite se adminima na report ili otvorite novu temu pod ?albe na igrače
  • Vrijeđanje drugih igrača - Bilo kakav oblik vrijeđanja na ovom serveru je zabranjen i dobivat ćete banove od 3 dana. Poka?ite malo odgoja i kulture i svima će biti bolje i vas će svatko vise po?tivati
  • Po?tivanje odluka administratora - Svaku odluku koju administrator donese na serveru NEMATE se pravo na nju buniti. Ako mislite da je administrator pogrijesio imate poseban forum za to koji se zove ?albe na admine
  • Učenje admina kako da radi svoj posao - Ovo stvarno ide na ?ivce i poku?ajte ovo izbjegavati
  • Slanje prijava adminima (poznatije kao /report) - Pisanje reporta slu?i za slanje neke neispravnosti na serveru adminima, npr. ako netko radi DM, kr?i neke RP radnje ili ako je netko cheater. Dopisivanje sa adminima na report nije dozvoljeno.
  • Transakcija novca - Svako slanje novca preko računa (/wiretransfer) koje iznosi preko 50 000$, du?ni ste to prijaviti na /report. Znači morate prije slanja novca napomenuti koji iznos ?aljete, kome ga ?aljete i za?to ga saljete
  • Multi acc (2 ili vi?e korisničkih računa - Dozvoljeno je imati 2 ili vi?e korisničkih računa, ali nije dozvoljen bilo kakav dodir između tih računa primjerice kao slanje novca sa jednog računa na drugi ili sl.
  • Kori?tenje sifra (cheatova) - To je strogo zabranjeno i dobivat ćete vječne banove, bez mogućnosti pomilovanja (unbana)
  • OOC aktivnosti za IC dobit - Zabranjeno je iskoristavanje OOC aktivnosti da bi ste vi ingame nesto postigli, npr. Primo ti meni napravi signature a ja cu tebi poslati 50 000$ u igrici
  • Iskori?tavanje bugova - To je jedan od te?ih prekr?aja i mo?e vas dovesti čak do bana. Svaki bug koji ste prona?li du?ni ste ga prijaviti na report ili na forum
  • Iskori?tavanje pozicije u igrici - Npr. ako ste lider neke organizacije pa da prijetite drugim clanovi otkazom ukoliko neučini neku stvar
  • AFK (Away From Keybord) - Ovo je strogo zabranjeno jer je to nepo?ten nacin dola?enja do većih levela i novaca (payday). Max smijete biti 10min AFK
  • Pretvaranje da ste netko ko niste - Npr. laganje drugim igračima da ste admin ili lider neke organizacije radi osobnog dobita
  • RL prijetnje igracima - Ovo je strogo zabranjeno i dobit ćete ban bez dugo razmi?ljanja
  • Kori?tenje modova - Zabranjeno je kori?tenje modova koji mjenjaju oblik igre, znači modove koji dodaju neke radnje kojih nema u originalnom San Andreasu. Primjer. da letite sa autom, vo?nja po zidovima, br?e trčanje i sl.
  • Imena na serveru - Svaki igrač mora imati ime formata Ime_Prezime npr. Marko_Markic. Nemozete imati samo ime npr. Marko. Isto tako morate imati velika početna slova i nemozete imati ovakav format imena MARKO_MARKIC, marko_markic, MaRkO_MaRkIc. Nesmijete imati imena poznati osoba i imena moraju imati smisla. Nemozete staviti Kskexsa_Skjgxks. Maksmimalno mo?ete imati 16 znakova u imenu, ukljucujuci donju crtu (_). Nesmijete imati posebne znakove u imenu npr (, . ; @, /) i slova sa kvačicama (?,Đ,?,Ć,Č), jer tada se necete moci logirati
  • Vezanje i odvezivanje - Strogo je zabranjeno ulaziti u aute,spa?avati osumnjičene s poznatim tie/untie bugom.Npr. va? kolega je uhićen i policajac ga je uvukao u automobil,vi izbacujete policajca iz auta,brzo kucate /tie <ID> bje?ite uokolo,vraćate se do auta i kucate /untie <ID>.To nije nimalo Roleplay te će vas administrator kazniti areom na 1h.
  • Zaletavanje automobilom na druga auta - Isto tako zabranjeno je zaletavati se s nekakvom lo?om namjerom u automobile na serveru.Najče?ći primjer je ovoga kada je va? kolega uhićen a vi sa svojom "bandom" se zaletavate u PD ili FBI auto,DB-ate na njega i tako unistavate auto policajca,a va? kolega ostaje "letiti" u zraku.To je strogo zabranjeno i administrator će vas kazniti areom na 1h.
  • Prodaja/Kupnja računa na serveru - Prodaja i kupnja računa na serveru je dozvoljena, vlasnik računa ima pravo sam odrediti svotu koju će tra?iti za svoj račun, no za bilo kakve vrste prijevare u toku prodaje/kupnje računa Shelby Team ne odgovara i ne vraća statse/novce/lozinku.
Pravila za administratore servera

• Pridr?avanje pravila - Svaki administrator mora znati mi pjevati ova pravila i mora ih po?tivati u svakom obliku
  • Pravila za /am (admin message) - Ovo se smije koristit samo va?ne obavijesti koje se tiču cijelog servera!
  • OOC chat - Smije se koristit ako je neki event, ako nećete da koristite /cnn
  • CNN chat - Zabranjeno je spamanje i konstanto slanje cnn poruka
  • Kick, warn, BAN pravilnik - Procitati u admin chatu
  • Skori?tavanje admin pozicije - Portanje, stvaranje oruzja, automobila i sl. Nesmijete to radit ukoliko niste /adminonduty, jedino ako nekome treba hitno pomoc pa da se portate to ok. I vi ste običan igrač kao i svatko drugi
  • Svađe između admina [/b]- To je strogo zabranjeno i svaku nesuglasicu meni prijavite i to ćemo zajedno s mirom rje?it
Reketarenje/Unistenje

• Mafije i Bande mogu reketariti biznise bez obzira tko bio vlasnik, no sve kroz Roleplay. Svako reketarenje mora biti strogo provođeno IC i imati povod da se taj biznis krene reketariti. Ne moraju se reketariti samo biznisi, mogu se reketariti osobe kao osobe ukoliko osoba koja ?eli reketariti ima valjani RP razlog.
  • Uz dovoljno dobar razlog mafije i bande mogu zapaljivati biznise onih koje reketare ukoliko oni ne ispune neke njihove zahtjeve. Također morate imati jako dobar IC razlog da bi dobili dozvolu od 1338 admina.
  • Svako uni?tenje biznisa prihvaća se od strane head admina i od njegove strane se mora pratiti RP-anje tog uni?tenja.Na bandi/mafiji je na koji način će ga uni?titi,tj.kako će RP-ati.Hoće li postaviti bombu,zapaliti ga benzinom ili ne?to slično.
  • Prije svakog uni?tenja moraju biti upućene najmanje 2 prijetnje vlasniku biznisa.Tek nakon toga,ukoliko on i dalje ne slu?a i ne ?eli vam dati reket,mo?ete tra?iti zahtjev za uni?tenje od head admina.
  • Ukoliko igrač ne bude po?tivao ova pravila,biznis će mu biti oduzet i stavljen na javnu aukciju.
Svaki igrač i administrator du?an je pročitati ova pravila, zapamtit ih i pridr?avati ih se. Svaki igrač koji bude kr?io ova pravila biti će ka?njen.
Ova pravila će se sa vremenom mjenjati, neka će se dodati i zato često posjećujte ovaj dio foruma.

Credits: Micheal_Freeman & David_Shelby
« Last Edit: May 05, 2012, 12:48:54 pm by Micheal_Freeman »

Share on Bluesky Share on Facebook